jueves, 9 de enero de 2014

Arxius d'imatge


Un format gràfic defineix la menera com es guarda una imatge i tota la informació relacionada amb ella. cada format té avantatges i inconvenients, els més freqüents són:


Windows bitmap (. BMP) és el format propi del programa, que ve amb el sistema operatiu Windows. Podeu desar imatges de 24 bits (16,7 milions de colors), 8 bits (256 colors) i menys.

GIF (Compuserve GIF) és un format gràfic utilitzat àmpliament en la World Wide Web, tant per a imatges com per animacions.

TIFF (Tagged Image File Format) és un format d'arxiu informàtic per a imatges.

El format JPEG utilitza habitualment un algorisme de compressió amb pèrdua per reduir la mida dels arxius d'imatges.

PNG (sigles en anglès de Gràfics de Xarxa portàtils, pronunciades "ping") és un format gràfic basat en un algoritme de compressió sense pèrdua per bitmaps no subjecte a patents.

PSD Adobe Photoshop (popularment conegut només pel seu segon nom, Photoshop) és un editor de gràfics rasterizados desenvolupat per Adobe Systems principalment usat per al retoc de fotografies i gràfics.

RAW (S'ha d'entendre com "Format d'Imatge sense modificacions") és un format d'arxiu digital d'imatges que conté la totalitat de les dades de la imatge tal com ha estat captada pel sensor digital de la càmera fotogràfica.

0 comentarios:

Publicar un comentario